torstai 19. kesäkuuta 2008

Hyvää Juhannusta!

Juhannuksen aatonaatto... loman aatto... Kesä on jo pitkällä. Juhannuksen jälkeen se taittuu loppukesäksi, vaikkei ilmojen puolesta ole kunnolla ehtinyt vielä alkaakaan! Mikä vuodenaika se tämä on, kun vettä sataa ja viluttaa?

Kesämusikantit on valittu, ja ensimmäinen pari uunista ulos on puhallettu. Kati Rantala on heläyttänyt kantelettaan ja Juuso Sallinen töräyttänyt saksofoniaan tämän viikon ajan Kauppaporvarin liepeillä. Sään salliessa ovat nuoret soittaneet ulkosalla, ja sateella sitten sisätiloissa, ala-aulassa.

Pysähtykää ihmiset ihailemaan näiden lahjakkaiden nuorten soitantaa! Katin taitavien sormien tulkitsemat pelimannisävelmät jäävät kaikumaan päähän, ne löytävät tiensä sinne suomalaiseen sielunmaisemaan ja tuovat muistoja, jostain kaukaa... Ja entäs Juuso sitten? Tämä poika liikkuu sulavasti jatsista Beatlesiin... nykymusiikista klassiseen... Monipuolisuutta ja asennetta samassa
paketissa.

Kun Katin ja Juuson neljän viikon työrupeama päättyy, astuu areenalle kaksi uutta nuorta; Kirsi Kari ja Tuure Siljämaa. Tämä duo soittaa sekä yhdessä että erikseen. Kirsin soitin on klarinetti ja Tuuren trumpetti.

Kunhan ilmat vain lämpenisivät ja Härkätorin puiston kahvila valmistuisi. Näen jo sieluni silmillä miten kaupunkilaiset ja satunnaiset matkaajat istuskelevat auringossa, seurustelevat keskenään ja välillä hiljentyvät kuuntelemaan miten "Hey Jude" soljuu leppeässä kesäpäivässä.

Oikein mukavaa juhannusta ja loppukesää...

- Merja -